Cieszyłam się z ich sukcesów i martwiłam porażkami. Jednak tydzień temu, w środę, moje kciuki pomagały wygrać Dawidowi Szkudlarkowi, który rywalizował z innymi kucharzami w programie Top Chef . Zachwycił mnie swoją naturalnością , zapałem i pasją z jaką gotował, przyprawiał i komponował potrawy. Jego dania wydawały się poezją, czymś zaczarowanym i pięknym.
Dzięki takim młodym, zdolnym ludziom, przekonujemy się, że jedzenie nie ma wiązać się z jadaniem byle czego i byle gdzie. Wiązanki smaku, różnorodność składników, estetyczny wygląd potrawy na talerzu mają zastąpić zwykłego polskiego schabowego w panierce i zasmażaną kapustę. Zastąpić, choć dla niektórych zmiana nawyków żywieniowych jest trudna.Wszechobecne programy kulinarne mają niewątpliwy wpływ na sposób naszego odżywiania.
Gotujemy więcej kasz, rezygnujemy z mięsa na rzecz warzyw i przede wszystkim posiłek celebrujemy, a nie połykamy, przynajmniej ten weekendowy, gdy mamy więcej czasu. Gratuluję Panu Dawidowi zwycięstwa, bo na nie zasłużył. My, jako gorzowianie jesteśmy z niego dumni. Ludzie z pasją zawsze będą nam imponować, a może nawet nas tą pasją zarażą. Wyszłoby nam to na zdrowie.
Wspaniałe show Harlem Globetrotters w Tauron Arenie Kraków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?