Patelnia miała kilkadziesiąt centymetrów średnicy, a samego ryżu było na niej 3 kg. Do tego m.in. cebula, masło, dziczyzna, ser mascarpone. Tak właśnie wyglądało risotto, które powstało przy okazji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.
Przygotowywali je Dawid Łagowski, szef kuchni w Pałacu Mierzęcin, finalista Top Chefa oraz prezydent Gorzowa Jacek Wójcicki. Już w trakcie przyrządzania potrawy, ustawiła się do niego kolejka. Risotto można było skosztować, a jakżeby inaczej, po wrzuceniu „paru groszy” do orkiestrowej puszki. Jak wyglądało przyrządzanie risotto, zobaczcie w naszej fotogalerii.
Bądź na bieżąco. Sprawdź, jak WOŚP gra w Lubuskiem:
Czytaj więcej o 26. finale WOŚP w Lubuskiem: **26. finał WOŚP w Lubuskiem. Informacje, program, zdjęcia i filmy **
Zobacz również: Gorzów: zacięta licytacja zegara z logo WOŚP
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?