Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

"Para od gara" - łodzianie w programie kulinarnym Mateusza Gesslera. ZOBACZ ZDJĘCIA i FILM

Matylda Witkowska
Matylda Witkowska
Wideo
od 16 lat
Małżeństwo z Łodzi: państwo Marlena i Rafał Michalczakowie biorą udział w nowym programie kulinarnym Mateusza Gesslera "Para od gara. Ona mówi, on gotuje" w TV4.

W każdym odcinku biorą udział trzy pary. Kobiety poznają przepis na potrawę, nie mogą jednak niczego zanotować. Muszą zapamiętać składniki, a potem kierować swoim mężem, chłopakiem lub przyjacielem, żeby przyrządził danie. Takie są zasady kulinarnego programu telewizji TV4 Mateusza Gesslera "Para od gara. Ona mówi, on gotuje".

Kolejny program kulinarny, tym razem bardzo na wesoło

Żeby było trudniej, panie instruują swoich mężczyzn zdalnie - za pomocą zestawu słuchawkowego. Dzięki temu nie brakuje emocji i dochodzi do śmiesznych sytuacji. W trakcie kuchennych zmagań wychodzi bowiem na jaw charakter uczestników i ich relacje. O programie wiele mówi z resztą anglojęzyczny pierwowzór formatu programu: "My Wife Rules" czyli "Moja żona rządzi".

Przyrządzone potrawy są degustowane przez uczestniczki, które mają zasłonięte oczy, a na koniec swoje punkty przyznaje także Mateusz Gessler, restaurator, autor książek kucharskich i gospodarz programu.

Państwo Michalczakowie z Łodzi wystąpią w programie

W najbliższym odcinku, emitowanym w sobotę, 9 września, wystąpi małżeństwo z Łodzi - Marlena i Rafał Michalczakowie. Para poznała się na... grzybobraniu. Są razem od 15 lat. Chociaż występy w telewizji to dla nich nie nowość, w programie "Para od gara" wystąpią po raz pierwszy.

Jesteśmy zwariowanym małżeństwem i bardzo lubimy wszelkie możliwe przygody, a w programie kulinarnym jeszcze nas nie było – mówi pani Marlena.

Eliminacje do programu przeszli bez problemu. Nagranie udało się bez problemu. Ich zadaniem było przygotowanie cordon bleu z dodatkami. To kotlet szwajcarski wypełniony szynką i serem.

Bardzo dobrze się bawiliśmy. Było dużo śmiechu, humoru, ale też i trochę stresu bo jednak była presja czasu. Bardzo się cieszymy i czekamy na emisję odcinka - zdradza Marlena Michalczak.

Państwo Michalczakowie gotują na zmianę, przy kuchni staje ten, kto pierwszy wróci z pracy. - Jednak gotujemy tylko standardowe dania. Cordon bleu, który mieliśmy przygotować w czasie programu, był dla nas nowością – przyznaje łodzianka.

Gospodarz programu Mateusz Gessler to syn restauratora Adama Gesslera, brata Piotra Gesslera, czyli byłego męża popularnej Magdy Gessler. Jest też wnukiem aktora i satyryka Jacka Fedorowicza. Prowadzi restauracje, wydał dwie książki kucharskie: "Moja kuchnia polska" i "Smaki dzieciństwa", popularność zyskał też jako juror programu "MasterChef Junior" w telewizji TVN.

Emisja odcinka z udziałem łodzian zaplanowana jest na sobotę, 9 września, o godz. 20 w TV4

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto