4 przepisy na najsłynniejsze kanapki świata. Z łatwością przyrządzisz w domu
Muffuletta – dostojność z Nowego Orleanu
Składniki: 1 średni okrągły chleb 1 czerwona cebula 1 opakowanie szynki z indyka marki Konspol 1 pomidor 1 opakowanie rukoli 1 papryka 4 plasterki żółtego sera 100 g kaparów 2 ogórki konserwowe 1 opakowanie szynki podhalańskiej Konspol Natura 100 g zielonych oliwek 50 g masła czosnkowego Przygotowanie: Na wysokości ¾ chleba odcinamy górę bochenka i wycinamy jego środek. Dół smarujemy masłem i układamy pokrojone w kostki ogórki i suszone pomidory. Na to układamy rukolę, a na niej połowę opakowania szynki z indyka marki Konspol i ser żółty. Układamy warstwę Szynki podhalańskiej marki Konspol i pozostałą cześć szynki z indyka. Posypujemy pokrojoną w kostki papryką, pomidorami, oliwkami i kaparami. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i przykrywamy górą częścią chlebka. Całość tniemy na ćwiartki. Zobacz też: Kanapeczka do pudełeczka. Przepisy Piotra Kucharskiego