MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Akademia im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie świętuje 20-lecie...
fot. Jarosław Miłkowski

Akademia w Gorzowie świętuje 20-lecie. Przyjechała Beata Szydło!

Akademia im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie świętuje 20-lecie istnienia uczelni. W poniedziałek 17 września w auli akademii odbywa się uroczyste posiedzenie senatu. Gościem specjalnym uroczystości jest wicepremier Beata Szydło. To właśnie, gdy ona była prezesem rady ministrów, dotychczasowa Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Gorzowie została akademią. - Gdy rozpoczynaliśmy działalność, rok akademicki inaugurowaliśmy w salce na 130 osób, a dziś na inaugurację roku nie mieścimy się w tej auli na 460 miejsc – mówiła na rozpoczęcie uroczystego posiedzenia senatu rektor Elżbieta Skorupska-Raczyńska. Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa powstała na podstawie rozporządzenia rady ministrów z 21 lipca 1998 r. Akademią uczelnia została na mocy ustawy z 13 maja 2016 r. Nowy rok akademicki uczelnia rozpocznie 3 października. W akademii studiuje ponad 2 tys. osób. Zobacz również: Premier Mateusz Morawiecki otworzył odcinek drogi S3 z Nowej Soli do KaźmierzowaPOLECAMY RÓWNIEŻ PAŃSTWA UWADZE:

Premier w Gorzowie. Powitały go brawa i okrzyki "konstytucja"

Zobacz również

Powiatowy Dzień Strażaka 2024 w Radziejowie - awanse i wyróżnienia. Zdjęcia

Powiatowy Dzień Strażaka 2024 w Radziejowie - awanse i wyróżnienia. Zdjęcia

Jens Gustafsson:  Zawodnicy zostawili mnóstwo zdrowia na boisku w Mielcu

Jens Gustafsson: Zawodnicy zostawili mnóstwo zdrowia na boisku w Mielcu

Polecamy

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla

Google będzie wiedziało o zhakowaniu twojego telefonu przed tobą

Google będzie wiedziało o zhakowaniu twojego telefonu przed tobą

Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

HIT DNIA
Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę