Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ceny żywności w czasach PRL-u. Tyle wtedy kosztował chleb, kiełbasa i wódka

PUMA
1 kg cukru
1970 r. - 2,70 zł,
1989 r. - 2 895 zł,
1991 r. - 6 234 zł, 
2008 r. - 2,80 zł
1 kg cukru 1970 r. - 2,70 zł, 1989 r. - 2 895 zł, 1991 r. - 6 234 zł, 2008 r. - 2,80 zł Narodowe Archiwum Cyfrowe
Nawet osoby, które żyły w czasach PRL pewnie nie pamiętają, ile wówczas kosztowały produkty spożywcze, ale z biegiem lat i zmianami w gospodarce, te wartości bardzo się od siebie różniły. A gdyby to porównać jeszcze z obecnymi cenami, to można być zdumionym. Przekonajcie się, jak to wyglądało...

WIDEO: Krótki wywiad

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na gorzowwielkopolski.naszemiasto.pl Nasze Miasto