Składniki:
Pół kg mąki
10 dkg cukru
4 żółtka
2 łyżeczki sody
200ml miodu
3 łyżeczki przyprawy do piernika
1,5 łyżki kakao
¼ koski masła
¼ kostki margaryny
¼ kostki smalcu
Wyrobić ciasto, rozwałkować, wycinać dowolne kształty i piec w temperaturze 170 stopni, 12-14 minut, albo 180 stopni 10 min. Po upieczeniu udekorować. My miałyśmy pisaki cukrowe, lukier z białek i różne kolorowe posypki i ozdoby. Weekend przedświąteczny bardzo udany, nawet dzisiaj w całym domu pachnie ciasteczkami.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?