MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Svickova na smetane – wołowina ze śmietaną

Svickowa, czyli polędwica wołowa, to klasyka czeskiej kuchni. Mięso najpierw naciera się przyprawami i smaży, a potem dusi z warzywami (selerem, cebulą, marchewką, pietruszką). Sok z warzyw z hojnym dodatkiem śmietany tworzy sos.

Svickowa podawana jest z knedlikami, cytryną, żurawiną i odrobiną bitej śmietany.

Czego spróbować na wakacjach w Czechach? 17 najpyszniejszych dań, słodkości, piw i innych trunków, które uprzyjemnią wam wypoczynek

Zobacz również

Tragiczna śmierć polskiego medalisty. Miał zaledwie 31 lat

Tragiczna śmierć polskiego medalisty. Miał zaledwie 31 lat

Sąsiedzka wyprzedaż garażowa na ulicy Wesołej już w tę niedzielę!

Sąsiedzka wyprzedaż garażowa na ulicy Wesołej już w tę niedzielę!

Polecamy

Jej piosenki znają wszyscy. A czy wy ją poznajecie? Przeszła wielką zmianę

Jej piosenki znają wszyscy. A czy wy ją poznajecie? Przeszła wielką zmianę

Wolszczak w piżamie, a Przetakiewicz w prześwitach. Musisz zobaczyć stylizacje gwiazd

Wolszczak w piżamie, a Przetakiewicz w prześwitach. Musisz zobaczyć stylizacje gwiazd

Talent aktorski odziedziczyli po ojcu. Który z nich jest bardziej znany?

Talent aktorski odziedziczyli po ojcu. Który z nich jest bardziej znany?