Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Uwaga Gorzów: dziś bar Agata będzie w Kuchennych Rewolucjach. Oglądamy?!

red.
Bar Agata w Gorzowie przeszedł niedawno rewolucję Magdy Gessler. Restauratorka wróciła do baru i... była zachwycona! Wy też jesteście?
Bar Agata w Gorzowie przeszedł niedawno rewolucję Magdy Gessler. Restauratorka wróciła do baru i... była zachwycona! Wy też jesteście? profil Magdy Gessler/arch .GL
To już żaden sekret: Magda Gessler po przeprowadzonej rewolucji określiła nasz bar Agata "najlepszym barem mlecznym w Polsce"! To co, oglądamy?!

Przypomnijmy: bar Agata to kultowe miejsce na kulinarnej mapie miasta. Działa bowiem już od 56 lat. W latach 1965-2005 funkcjonował przy ul. Wodnej. Później, w latach 2005-2017 na rogu ulic: Sikorskiego i Jancarza. A od września 2017 r. mieści się przy al. Konstytucji 3 Maja. W miejscu innego, nie mniej kultowego baru, „Pod Łabędziem”.

Pani Magda zrobiła rewolucję
Na początku sierpnia tego roku do baru przyjechała słynna Magda Gessler, która pod okiem telewizyjnych kamer przeprowadza „kuchenne rewolucje”.

Po wizycie Gessler i wprowadzonych zmianach bar przeżywa prawdziwe oblężenie. Lokal jest otwarty od 12.00 do 17.00, a klienci przychodzą tu już przed południem. - Sami to widzieliśmy. Kilka minut po wybiciu południa w barze było już kilkanaście osób - pisaliśmy niedawno.

Co się zmieniło?
Kto przyjdzie do Agaty, na pewno zobaczy, że lokal zmienił wystrój. W oczy rzucają się ogromne, zawieszone na ścianie, czarno-białe zdjęcia, które pokazują, jak wyglądało życie w „pierwszej” Agacie. Wystrój jest utrzymany w jasnych barwach. Pojawiły się nowe ceraty z logo baru.

Gdy Magda Gessler po rewolucjach wróciła do Agaty, była zachwycona. Wystawiła lokalowi w internecie laurkę. A nawet... trzy. Sami zobaczcie! Odcinek z Agatą w roli głównej będzie w TVN 18 listopada. Jest już jednak dostępny na platformie Player.

Niestety: wspaniały czas baru Agata przykryła wielka tragedia. 20 września w wieku 59 lat zmarła Marzenna Koniuszy, szefowa baru. Pracowała w nim aż cztery dekady.

Czytaj również:
Po ile śliwki, a po ile kalafior? Ceny na ryneczku w Gorzowie |13 SIERPNIA

WIDEO: Jak wykorzystać dojrzałe owoce i warzywa, żeby się nie zepsuły?

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dziennik Zachodni / Wielki Piątek

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gorzowwielkopolski.naszemiasto.pl Nasze Miasto