MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ze względu na ryzyko zjedzenia zbyt dużej dla swojego...
fot. bschonewille/123RF

Kto nie powinien jeść ostrych potraw? Mogą wywoływać zgagę i podrażniać jelita. Osoby, z tymi chorobami mogą źle się czuć po zjedzeniu chili

Zespół jelita drażliwego i inne choroby jelit

Ze względu na ryzyko zjedzenia zbyt dużej dla swojego organizmu dawki kapsaicyny zawartej w przyprawach i sosach na bazie ostrej papryczki, osoby cierpiące na zespół jelita drażliwego (IBS), chorobę zapalną jelit (IBD) oraz wrzodziejące zapalenie jelita grubego i chorobę Leśniowskiego-Crohna, powinny unikać mocno doprawionych dań. W ich przypadku podrażnienie błony śluzowej może prowadzić do wystąpienia ostrej biegunki i zaostrzenia objawów choroby.

Zobacz również

Potrącenie cyklisty w Zamościu. "Nie sygnalizował zamiaru skrętu"

Potrącenie cyklisty w Zamościu. "Nie sygnalizował zamiaru skrętu"

DJ MIXTEE rozgrzała kielecki UltraViolet do szaleństwa. Oto jak się bawiliście [FOTO]

DJ MIXTEE rozgrzała kielecki UltraViolet do szaleństwa. Oto jak się bawiliście [FOTO]

Polecamy

Obłędne naleśniki na słodko z pysznym kremem. Nie tylko dzieci będą zachwycone

HIT DNIA
Obłędne naleśniki na słodko z pysznym kremem. Nie tylko dzieci będą zachwycone

Hit z TikToka cię nie odchudzi, a wywoła...

Hit z TikToka cię nie odchudzi, a wywoła...

Tran wcale nie taki zdrowy. Zwiększa ryzyko zawału i udaru. Nie łykaj bez potrzeby

Tran wcale nie taki zdrowy. Zwiększa ryzyko zawału i udaru. Nie łykaj bez potrzeby