Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 22
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do jej wyrobu wykorzystuje się mięso indycze z ud i piersi...
fot. archiwum Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego

Lubuskie smaki. Wiedzieliście, że mamy "swoje" sery i wędliny? Poznajcie regionalne, lubuskie przysmaki!

KIEŁBASA SUCHA Z INDYKA

Do jej wyrobu wykorzystuje się mięso indycze z ud i piersi indyczych, które jest rozdrabniane na szarpaku, z dodatkiem tłuszczu. Następnie powstałą masą napełniane są ściśle batony i osadzane do równomiernego rozprowadzenia przypraw, takich jaki pieprz, gałka, czosnek, papryka i kardamon. Kiełbasa sucha jest wędzona na gorąco z jednoczesnym jej pieczeniem. Producent: Klaudiusz Balcerzak, Sława

Zobacz również

Gorąca atmosfera na trybunach. Kibice na meczu Unia Tarnów - Wieczysta

Gorąca atmosfera na trybunach. Kibice na meczu Unia Tarnów - Wieczysta

W bibliotece w Lipnie siódmoklasiści sprawdzili się z wiedzy o Nawojce. Zdjęcia

W bibliotece w Lipnie siódmoklasiści sprawdzili się z wiedzy o Nawojce. Zdjęcia

Polecamy

Co? Gdzie? Kiedy? – źródło informacji dot. Pucharu Tymbarku

Co? Gdzie? Kiedy? – źródło informacji dot. Pucharu Tymbarku

Co z ciszą wyborczą w drugiej turze? PKW wyjaśnia

TYLKO U NAS
Co z ciszą wyborczą w drugiej turze? PKW wyjaśnia

Tak niszczysz włosy i cerę! Wystarczy jedna zmiana w pielęgnacji

Tak niszczysz włosy i cerę! Wystarczy jedna zmiana w pielęgnacji