Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Magda Gessler w Witnicy: "Tu jest jak w prosektorium". Już w czwartek 30 marca nowy odcinek Kuchennych Rewolucji. Będzie się działo!

sn
Magda Gessler podczas pierwszej wizyty miała zastrzeżenia co do lokalu oraz kuchni.
Magda Gessler podczas pierwszej wizyty miała zastrzeżenia co do lokalu oraz kuchni. screen TVN player
Trwa nowa edycja programu "Kuchenne Rewolucje". W najnowszym odcinku show, który zostanie wyemitowany w czwartek 30 marca, Magda Gessler pojawi się w Witnicy. Właściciele restauracji, działającej przy hotelu Witnica, poprosili znaną restauratorkę o pomoc. Czy zdała ona egzamin? Zdradzimy wam tyle: emocji w tym odcinku nie brakuje! Były zgrzyty, płacz, radość i dużo miłości.

Kamila i Patryk są małżeństwem. Blisko dwa lata temu zdecydowali, że podejmą się prowadzenia restauracji i hotelu, które działają w Witnicy.

Już na wstępie odcinka dowiadujemy się, że właściciele restauracji nie mieli wcześniej do czynienia z gastronomią (wszyscy mogą obejrzeć go na ekranach TV w czwartek 30 marca o godz. 21.35). Kamila prowadziła biuro rachunkowe, a jej mąż Patryk zajmował się autodetailingiem.

Właścicielka Kamila zdradziła, że jednym z klientów jej biura rachunkowego był przedsiębiorca prowadzący hotel i restaurację Witnica. Kobiecie tak spodobał się ten biznes, że konsekwentnie zmierzała do tego, by go poprowadzić, tym bardziej że czuła, że księgowość nie jest tym, co chce robić w życiu, a kochający mąż postanowił wspierać swoją małżonkę w spełnieniu marzenia.

Brak gości i poważne problemy ze zdrowiem

Pomimo szczerych chęci właścicieli, biznes nie szedł tak, jakby sobie tego życzyli.

- Są sporadyczne rezerwacje, ratują nas imprezy okolicznościowe - powiedziała pani Kamila.

Kobieta wyznała, że prowadzenie hotelu i restauracji wymagało od małżonków całkowitego poświęcenia. Pracują w Witnicy niemal od świtu do nocy, mają mało czasu dla siebie, swoich dzieci, towarzyszy im permanentny stres. Przepracowanie i nieustanne zmartwienia niestety odbiły się na zdrowiu właścicielki. Kobieta pomimo bardzo młodego wieku przeszła na kilka miesięcy przed wizytą Magdy Gessler zawał.

"Tu jest jak w prosektorium" - powiedziała Magda Gessler

Ten odcinek pełen jest rozmaitych emocji. Na początku więcej było tych... złych. Wchodząc do restauracji, Magda Gessler wytknęła właścicielom lokalu fatalny wystrój.

- Tu jest jak w prosektorium - powiedziała.

Restauratorce nie podobała się dominująca we wnętrzu biel, którą określała, jako "zbyt sterylną". Później było... gorzej.
Gessler wytknęła restauratorom błędy, nie była zadowolona z dań, jakie jej zaserwowano, zwróciła uwagę też na to, że właścicielka podchodzi do wszystkiego bardzo emocjonalnie, natomiast po właścicielu widać, że prowadzenie restauracji i hotelu nie jest tym, w czym się realizuje.

Restauracja opiera się na tym, z czego słynie Lubuskie

Z czasem jednak emocje zaczęły opadać. Gdy Magda Gessler ogłosiła plan zmian, wszyscy byli zadowoleni. Restauratorka postawiła na grzyby i dziczyznę, które jak powiedziała, uwielbia właśnie z tego regionu. Nadała też nazwę restauracji - Zajazd Je...je...Jeleń!.

- Podobają mi się dania i jestem ich ciekawa. To nowe smaki, pytanie, czy miasto Witnica zmieni kebaba na jelenia, czy goście, którzy mają zarezerwowane uroczystości na kolejny rok zaakceptują zmiany wystroju - powiedziała pani Kamila.

Po zaprezentowaniu nowej karty dań przyszedł czas na promocję. Tę zorganizowano w centrum Witnicy, a mieszkańcy byli zachwyceni nowymi smakami restauracji.

Z głównej kolacji wszyscy też byli zachwyceni. Goście chwalili zmiany wystroju, a także smak serwowanych dań.

Zajazd Je...je...Jeleń! Czy restauracja z Witnicy dostała rekomendację Magdy Gessler?

Po kilku tygodniach od wydania "rewolucyjnej" kolacji Magda Gessler ponownie zawitała w Witnicy, by sprawdzić, czy restauracja nadal trzyma poziom, czy dania są smaczne i jaka panuje w niej atmosfera.

Nie chcemy zdradzać całego menu i konkretnych dań, ale powiemy, że restauratorka była zadowolna - nawet bardzo. Dwa dania oceniła na piątkę z plusem, a carpaccio z jelenia określiła jako obłędne. Łatwo więc się domyślić, że restauracja pomyślnie zdała ten jakże ważny egzamin.

W finałowym momencie Kuchennych Rewolucji też nie zabrakło emocji... W życiu właścicieli sporo się zmieniło. Szczegółów dowiecie się w czwartek 30 marca.

Przeczytaj też:

Wideo: O czym marzy Magda Gessler? Co doradziłaby początkującym kucharzom i tym, którzy nieśmiało marzą o karierze w gastronomii?

od 16 lat

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na gorzowwielkopolski.naszemiasto.pl Nasze Miasto