Poczuj, jak smakują święta
Szkolna młodzież pod okiem m.in. mistrza kuchni Pawła Salamona przygotuje trzy dania na wielkanocny stół. Wśród nich nie zabraknie tradycyjnego żuru. Dwie pozostałe to będzie niespodzianka. Wśród nich – jak ustaliliśmy – będzie też coś dla tych, którzy w piątki zachowują post.
Przy okazji „świątecznego gotowania” młodzi kucharze wraz ze swoim mistrzem opowiedzą o najpopularniejszych przepisach na świąteczny stół oraz wielkanocnych tradycjach i zwyczajach kulinarnych.
Palmy dla stu pierwszych chętnych
To jeszcze nie wszystko. Ponieważ przed nami jest Niedziela Palmowa, na ryneczku będzie można także dostać palmy.
- Przygotowaliśmy je własnoręcznie. Będzie ich 100 sztuk – mówi nam Agata Dusińska, prezes Gorzowskiego Rynku Hurtowego.
Świąteczna akcja będzie robiona nie po raz pierwszy. Trwa ona zwykle do „wyczerpania zapasów”. Poprzednie edycje pokazują, że na przedświąteczną degustację można liczyć do 11.00.
Czytaj również:
Agata Dusińska: Chcemy zrobić w Gorzowie modę na rynek |ROZMOWA
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?