6 z 12
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![POMIDORY...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/58/9f/632d8a04c668c_o_large.jpg)
fot. unsplash.com
Na takie połączenia warzyw lepiej uważać. Przez to warzywa szybciej gniją i tracą swoje właściwości
POMIDORY
Produkcja etylenu przez pomidory odbywa się w umiarkowanym tempie, można je więc przechowywać w spiżarni do 7 dni po osiągnięciu dojrzałości. Jednakże, ponieważ narażenie na etylen może negatywnie wpłynąć na wiele innych owoców i warzyw, zdecydowanie zaleca się przechowywanie pomidorów samych w koszyku.
Co zaskakujące, nie zaleca się przechowywania ich w lodówce, ponieważ może to wpłynąć na smak. Aby przetrwały dłużej, pomidory można przechowywać w zamrażarce przez 2 miesiące.