MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
KALAFIOR...
fot. unsplash.com

Na takie połączenia warzyw lepiej uważać. Przez to warzywa szybciej gniją i tracą swoje właściwości

KALAFIOR
Podobnie jak brokuły, kalafior jest bardzo wrażliwy na etylen. Warzywo zacznie żółknąć, a liście odkleją się od szypułek, dlatego zdecydowanie zaleca się przechowywanie go z dala od producentów etylenu, takich jak jabłka, melony i pomidory. Kalafior i brokuły mają podobny okres przydatności do spożycia – tylko 3 do 5 dni w lodówce i 10 do 12 miesięcy w zamrażarce.

Zobacz również

Wieczór w Pałacu Poznańskich. Zwiedzanie pełne niespodzianek

Wieczór w Pałacu Poznańskich. Zwiedzanie pełne niespodzianek

Żurawie lepsze od Rekinów! [ZDJĘCIA Z MECZU I TRYBUN]

Żurawie lepsze od Rekinów! [ZDJĘCIA Z MECZU I TRYBUN]

Polecamy

Zamykasz oczy i widzisz dziwne wzorki? Lekarz wyjaśnia, skąd się to bierze

Zamykasz oczy i widzisz dziwne wzorki? Lekarz wyjaśnia, skąd się to bierze

Co pić w upały? Ten napój najlepiej nawadnia i nie jest to woda

Co pić w upały? Ten napój najlepiej nawadnia i nie jest to woda

Najlepsze ogórki w curry z przepisu babci Janki. Co roku ustawia się po nie kolejka

Najlepsze ogórki w curry z przepisu babci Janki. Co roku ustawia się po nie kolejka