10 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![ZIELONE WARZYWA LIŚCIASTE...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/43/e8/632d8a05d45d3_o_large.jpg)
fot. unsplash.com
Na takie połączenia warzyw lepiej uważać. Przez to warzywa szybciej gniją i tracą swoje właściwości
ZIELONE WARZYWA LIŚCIASTE
Chociaż niektóre rodzaje warzyw liściastych mogą wytrzymać dłużej niż inne, większość jest bardzo wrażliwa na etylen. W niektórych miejscach sałata rzymska czy szpinak odbarwią się, a nawet będą mieć plamy. Robiąc sałatkę składającą się z zielonych liści i produktów wytwarzających etylen (jak jabłka lub pomidory), rozsądnym rozwiązaniem będzie zrobienie sałatki świeżej i spożywanej w ciągu dnia, aby uzyskać najlepszą jakość.