Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Najlepsze smaki regionów w Bogdańcu

Jolanta Paczkowska
Zdj. ilustr.
Zdj. ilustr. Jolanta Paczkowska
13.08.2011 r. podczas Święta Chleba w Bogdańcu odbędzie się kolejna edycja konkursu organizowanego przez Polską Izbę Produktu Tradycyjnego i Lokalnego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów" na najlepszy regionalny i lokalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i lokalną.

Konkurs podzielony jest na dwa etapy:

- w pierwszym etapie, zorganizowanym przez Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego, w czasie finału regionalnego 13.08.2011 r. w Bogdańcu, wyłonieni zostaną laureaci w czterech kategoriach: produktów pochodzenia roślinnego, zwierzęcego, napojów i produktów mieszanych oraz najlepsze dania i potrawy regionalne i tradycyjne,

- drugi etap konkursu to wybór dokonany przez Krajową Kapitułę Konkursu spośród produktów nominowanych w regionach, najlepszych produktów oraz potraw i dań do prestiżowej nagrody konkursu „PERŁA 2011”. Wręczona zostanie honorowa nagroda „Klucz do Polskiej Spiżarni”, przyznawana osobom najbardziej zasłużonym dla promocji i rozwoju rynku polskich produktów regionalnych w czasie Międzynarodowych Targów Spożywczych Polagra -Food, z uroczystym wręczeniem statuetek „Perła 2011” i „Klucza do Polskiej Spiżarni.

Lubuskie Święto Chleba: Bogdaniec 13 - 14 sierpnia 2011

Lubuskie smaki w Ochli

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lubuskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto