Konkurs podzielony jest na dwa etapy:
- w pierwszym etapie, zorganizowanym przez Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego, w czasie finału regionalnego 13.08.2011 r. w Bogdańcu, wyłonieni zostaną laureaci w czterech kategoriach: produktów pochodzenia roślinnego, zwierzęcego, napojów i produktów mieszanych oraz najlepsze dania i potrawy regionalne i tradycyjne,
- drugi etap konkursu to wybór dokonany przez Krajową Kapitułę Konkursu spośród produktów nominowanych w regionach, najlepszych produktów oraz potraw i dań do prestiżowej nagrody konkursu „PERŁA 2011”. Wręczona zostanie honorowa nagroda „Klucz do Polskiej Spiżarni”, przyznawana osobom najbardziej zasłużonym dla promocji i rozwoju rynku polskich produktów regionalnych w czasie Międzynarodowych Targów Spożywczych Polagra -Food, z uroczystym wręczeniem statuetek „Perła 2011” i „Klucza do Polskiej Spiżarni.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?