MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

"Płonie ognisko w lesie...", a tu quady, dron i kamera na podczerwień

"Płonie ognisko w lesie...", a tu quady, dron i kamera na podczerwień

Pożar altany w Katowicach. Nad ranem ogień zajął całą konstrukcję

Pożar altany w Katowicach. Nad ranem ogień zajął całą konstrukcję

Polecamy

Nie wiedziałam, że do fasolki z bułką można dodać ten składnik. Smakuje świetnie!

Nie wiedziałam, że do fasolki z bułką można dodać ten składnik. Smakuje świetnie!

Czy szczepionka na COVID-19 była skuteczna? Pfizer pozwany za ukrywanie prawdy

Czy szczepionka na COVID-19 była skuteczna? Pfizer pozwany za ukrywanie prawdy

11 najtańszych miast Europy na lipiec. Tylko 425 zł za 2-dniową wycieczkę!

11 najtańszych miast Europy na lipiec. Tylko 425 zł za 2-dniową wycieczkę!