Składniki:
250 g świeżych lub mrożonych żurawin
750 ml dobrej wódki (im lepsza wódka tym lepszy smak nalewki)
5 łyżek miodu
100 g brązowego cukru
5 goździków
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka ziela angielskiego
1 strączek wanilii, rozcięty.
Żurawiny przebrać. Nakłuć igłą. Wszystkie składniki przełożyć do butelki, którą należy włożyć do lodówki i potrząsać kilka razy dziennie. Nalewka jest dobra już po tygodniu, ale jeśli zależy nam na bardziej wyrazistym smaku, można potrzymać ją dłużej. Przed podaniem trzeba przecedzić płyn.
Zachęcamy do samodzielnego dodawania materiałów na naszej stronie.
Sam/a opublikuj swój przepis, zdjęcie swojego przepisu.
Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz problemy z dodaniem tekstu? Pisz do nas, pomożemy. Adres redakcji:[email protected] lub [email protected]
Wywiad z prezesem Jagiellonii Białystok Wojciechem Pertkiewiczem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?