Składniki:
8-10 łyżeczek czarnej herbaty
4 filiżanki wody
2 filiżanki soku żurawinowego
2 filiżanki soku jabłkowego
1/2 filiżanki brązowego cukru
1 laska cynamonu
garść kandyzowanego imbiru
garść suszonej żurawiny
4 goździki.
Z wody i herbaty przyrządzić mocny napar. Dodaj pozostałe składniki i zagotuj. Przed podaniem wyjąć laskę wanilii i goździki. Można udekorować skórką z pomarańczy. Jeśli mamy ochotę na coś mocniejszego, warto dodać odrobinę rumu.
Zachęcamy do samodzielnego dodawania materiałów na naszej stronie.
Sam/a opublikuj swój przepis, zdjęcie swojego przepisu.
Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz problemy z dodaniem tekstu? Pisz do nas, pomożemy. Adres redakcji:[email protected] lub [email protected]
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?