Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Poznajemy smaki regionów. Żurawinowy poncz na rozgrzewkę z Warmii i Mazur

Agnieszka Szukuć
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cranberries_on_palms_.jpg
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cranberries_on_palms_.jpg Ping64
Za oknem robi się coraz zimniej. Na rozgrzanie w świąteczne dni, po świątecznym spacerze, polecamy poncz żurawinowy - smak regionu Warmii i Mazur.

Składniki:

8-10 łyżeczek czarnej herbaty

4 filiżanki wody

2 filiżanki soku żurawinowego

2 filiżanki soku jabłkowego

1/2 filiżanki brązowego cukru

1 laska cynamonu

garść kandyzowanego imbiru

garść suszonej żurawiny

4 goździki.

Z wody i herbaty przyrządzić mocny napar. Dodaj pozostałe składniki i zagotuj. Przed podaniem wyjąć laskę wanilii i goździki. Można udekorować skórką z pomarańczy. Jeśli mamy ochotę na coś mocniejszego, warto dodać odrobinę rumu.

Święta Bożego Narodzenia


Zachęcamy do samodzielnego dodawania materiałów na naszej stronie.

Sam/a opublikuj swój przepis, zdjęcie swojego przepisu.

Nie masz konta? Zarejestruj się!

Masz problemy z dodaniem tekstu? Pisz do nas, pomożemy. Adres redakcji:[email protected] lub [email protected]


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gorzowwielkopolski.naszemiasto.pl Nasze Miasto