Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

WOŚP 2018 w Gorzowie. Finalista Top Chefa z prezydentem przygotowali dla mieszkańców smaczne risotto [ZDJĘCIA]

Jarosław Miłkowski
Jedną z atrakcji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy było przygotowanie na ogromnej patelni risotto z dziczyzną i jarmużem.

Patelnia miała kilkadziesiąt centymetrów średnicy, a samego ryżu było na niej 3 kg. Do tego m.in. cebula, masło, dziczyzna, ser mascarpone. Tak właśnie wyglądało risotto, które powstało przy okazji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. 

Przygotowywali je Dawid Łagowski, szef kuchni w Pałacu Mierzęcin, finalista Top Chefa oraz prezydent Gorzowa Jacek Wójcicki. Już w trakcie przyrządzania potrawy, ustawiła się do niego kolejka. Risotto można było skosztować, a jakżeby inaczej, po wrzuceniu „paru groszy” do orkiestrowej puszki. Jak wyglądało przyrządzanie risotto, zobaczcie w naszej fotogalerii.

  WOŚP 2018 w Lubuskiem: Sprawdź, jak orkiestra zagra w Twoim mieście! [PROGRAM]

Bądź na bieżąco. Sprawdź, jak WOŚP gra w Lubuskiem:
Czytaj więcej o 26. finale WOŚP w Lubuskiem:  26. finał WOŚP w Lubuskiem. Informacje, program, zdjęcia i filmy 

Zobacz również: Gorzów: zacięta licytacja zegara z logo WOŚP
Jedną z atrakcji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy było przygotowanie na ogromnej patelni risotto z dziczyzną i jarmużem. Patelnia miała kilkadziesiąt centymetrów średnicy, a samego ryżu było na niej 3 kg. Do tego m.in. cebula, masło, dziczyzna, ser mascarpone. Tak właśnie wyglądało risotto, które powstało przy okazji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Przygotowywali je Dawid Łagowski, szef kuchni w Pałacu Mierzęcin, finalista Top Chefa oraz prezydent Gorzowa Jacek Wójcicki. Już w trakcie przyrządzania potrawy, ustawiła się do niego kolejka. Risotto można było skosztować, a jakżeby inaczej, po wrzuceniu „paru groszy” do orkiestrowej puszki. Jak wyglądało przyrządzanie risotto, zobaczcie w naszej fotogalerii. WOŚP 2018 w Lubuskiem: Sprawdź, jak orkiestra zagra w Twoim mieście! [PROGRAM] Bądź na bieżąco. Sprawdź, jak WOŚP gra w Lubuskiem: Czytaj więcej o 26. finale WOŚP w Lubuskiem: 26. finał WOŚP w Lubuskiem. Informacje, program, zdjęcia i filmy Zobacz również: Gorzów: zacięta licytacja zegara z logo WOŚP Jarosław Miłkowski
Jedną z atrakcji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy było przygotowanie na ogromnej patelni risotto z dziczyzną i jarmużem.

Patelnia miała kilkadziesiąt centymetrów średnicy, a samego ryżu było na niej 3 kg. Do tego m.in. cebula, masło, dziczyzna, ser mascarpone. Tak właśnie wyglądało risotto, które powstało przy okazji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Przygotowywali je Dawid Łagowski, szef kuchni w Pałacu Mierzęcin, finalista Top Chefa oraz prezydent Gorzowa Jacek Wójcicki. Już w trakcie przyrządzania potrawy, ustawiła się do niego kolejka. Risotto można było skosztować, a jakżeby inaczej, po wrzuceniu „paru groszy” do orkiestrowej puszki. Jak wyglądało przyrządzanie risotto, zobaczcie w naszej fotogalerii.

Bądź na bieżąco. Sprawdź, jak WOŚP gra w Lubuskiem:
Czytaj więcej o 26. finale WOŚP w Lubuskiem: **26. finał WOŚP w Lubuskiem. Informacje, program, zdjęcia i filmy **

Zobacz również: Gorzów: zacięta licytacja zegara z logo WOŚP

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gorzowwielkopolski.naszemiasto.pl Nasze Miasto