Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Medycyna i zaawansowane technologie. Rusza rekrutacja na innowacyjne kierunki na UJ

NOWE
Medycyna i zaawansowane technologie. Rusza rekrutacja na innowacyjne kierunki na UJ

Wystartowały nabory do wolontariatu medialnego w czasie lubelskich festiwali

NOWE
Wystartowały nabory do wolontariatu medialnego w czasie lubelskich festiwali

Polecamy

Wystartowały nabory do wolontariatu medialnego w czasie lubelskich festiwali

Wystartowały nabory do wolontariatu medialnego w czasie lubelskich festiwali

Medycyna i zaawansowane technologie. Rusza rekrutacja na innowacyjne kierunki na UJ

Medycyna i zaawansowane technologie. Rusza rekrutacja na innowacyjne kierunki na UJ

Zmiany personalne w dwóch parafiach powiatu nowotomyskiego!

Z OSTATNIEJ CHWILI
Zmiany personalne w dwóch parafiach powiatu nowotomyskiego!