MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
10 z 57
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W sobotę i niedzielę (20-21 lipca) żużlowa reprezentacja...
fot. Paweł Relikowski/Tomasz Hołod

Żużlowcy jadą w Rosji po mistrzostwo świata. Tak było przed rokiem [ZDJĘCIA]

W sobotę i niedzielę (20-21 lipca) żużlowa reprezentacja Polski stanie do rywalizacji o tytuł drużynowego mistrza świata. Dwudniowe zawody Speedway of Nations rozegrane zostaną w rosyjskim Togliatti. W składzie biało-czerwonych jest zawodnik Stali Gorzów Bartosz Zmarzlik. Zobaczcie, jak Polacy przed rokiem we Wrocławiu jechali po brązowy medal. Wtedy w naszej ekipie ścigał się m.in. Patryk Dudek z Falubazu Zielona Góra. Turnieje w Togliatti rozpoczynać się będą o godz. 17. Po obu zawodach rozegrane zostaną jeszcze dwa dodatkowe wyścigi, baraż o wejście do gonitwy finałowej i bieg o złoto. SKŁADY DRUŻYNPolska: Maciej Janowski, Bartosz Zmarzlik, Maksym Drabik; Dania: Niels Kristian Iversen, Leon Madsen, Frederik Jakobsen; Australia: Jason Doyle, Max Fricke, Jaimon Lidsey; Szwecja: Fredrik Lindgren, Peter Ljung, Filip Hjelmland; Rosja: Emil Sajfutdinow, Artiom Łaguta, Gleb Czugunow; Wielka Brytania: Craig Cook, Chris Harris, Robert Lambert; Niemcy: Kai Huckenbeck, Erik Riss, Lukas Fienhage.

Zobacz również

Skrót sparingu Legia Warszawa - Pafos. Porażka z Cypryjczykami

Skrót sparingu Legia Warszawa - Pafos. Porażka z Cypryjczykami

Jan A.P. Kaczmarek in memoriam - w wykonaniu orkiestry Aukso i Motion Trio

Jan A.P. Kaczmarek in memoriam - w wykonaniu orkiestry Aukso i Motion Trio

Polecamy

Dżem z tego zapomnianego owocu to hit w moim domu. Smakuje fantastycznie

Dżem z tego zapomnianego owocu to hit w moim domu. Smakuje fantastycznie

Jak ukryć masywne uda? Poznaj praktyczne triki i zobacz przykładowe stylizacje

O TYM SIĘ MÓWI
Jak ukryć masywne uda? Poznaj praktyczne triki i zobacz przykładowe stylizacje

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami