3 z 7
Poprzednie
Następne
Jesienią w kuchni rządzi dynia, jabłko i imbir [PRZEPISY]
TARTA JABŁKOWA
Jesień to, jabłka, a jak jabłka to musi być tarta! Składniki na ciasto: 180g mąki pszennej 130 g masła żółtko szczypta soli 1/2 łyżeczki cukru pudru 4 łyżki mleka Składniki na nadzienie: 3 jabłka sok z cytryny 2 łyżki cukru łyżka cynamonu łyżka cukru pudru Przygotowanie: Zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Wkładamy ją do lodówki na około godzinę. Kroimy jabłka i kropimy sokiem z cytryny Rozwałkowujemy ciasto i układamy na posmarowanej tłuszczem blasze. Na formie rozkładamy kawałki jabłek i posypujemy je cukrem pudrem oraz cynamonem Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 200 st. C. Pieczemy przez około 30 minut WIDEO: Rozgrzewająca kuchnia jesienna