Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przepis: Polsat Food Network

* Czas przygotowywania: 10...
fot. mat.prasowe

Pyszności na Halloween Party [przepisy]

Straszny poncz z gałkami ocznymi

Przepis: Polsat Food Network * Czas przygotowywania: 10 minut * Czas mrożenia: 1 h * Stopień trudności: łatwy * Liczba porcji: 6-8 Składniki: * 12 do 24 świeżych borówek amerykańskich * 12 sztuk odsączonych liczi z puszki * 5-6 łyżek stołowych syropu z liczi * 3 szklanki soku z jagód (lub innego w zbliżonym kolorze, np. czarna porzeczka) * 1/3 szklanki soku ze świeżo wyciśniętej limonki (na taką ilość potrzebne są około 4 limonki) * 2 szklanki wody gazowanej * lód * opcjonalnie 3/4 szklanki ginu Przygotowanie 1 lub 2 borówki (w zależności od wielkości) włóż w każdy owoc liczi, następnie połóż na płaskim talerzu i włóż do zamrażalki na około godzinę. Wymieszaj razem: 5 łyżek syropu liczi, sok z jagód i sok z limonki. Dodaj (jeśli chcesz) gin, a następnie wodę gazowaną. Jeśli smak koktajlu jest za cierpki, możesz dodać więcej syropu z liczi. Przelej do wysokich szklanek i do każdej dodaj „gałki oczne” z liczi.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Gorlicach, (21.04-27.04.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Gorlicach, (21.04-27.04.2024)

Przegląd tygodnia od 21.04 w Brodnicy

NOWE
Przegląd tygodnia od 21.04 w Brodnicy

Polecamy

Tajniki sukcesu w nauce - jak przygotować się do egzaminów

Tajniki sukcesu w nauce - jak przygotować się do egzaminów

Przegląd tygodnia od 29.03 w Gorzowie WielkopolskimTygodniowy przegląd prasy w Gorzowie Wielkopolskim, (29.03-4.04.2020)

Przegląd tygodnia od 29.03 w Gorzowie WielkopolskimTygodniowy przegląd prasy w Gorzowie Wielkopolskim, (29.03-4.04.2020)

Przegląd tygodnia od 15.03 w Gorzowie WielkopolskimTygodniowy przegląd prasy w Gorzowie Wielkopolskim, (15.03-21.03.2020)

Przegląd tygodnia od 15.03 w Gorzowie WielkopolskimTygodniowy przegląd prasy w Gorzowie Wielkopolskim, (15.03-21.03.2020)